Brf Hugin i Växjö

Startsida

Andrahandsuth
Balkong
Bostadsrätt
Bredband
Cykelhus

Dörrar
Ekonomi             
Garage/P-platser

Grindar
Gästrum

Hemförsäkring
Hobbyrum
IP-TV

Kolfläkt/1fas
Kontakt
Källsortering

Ordningsregler
Stadgar 
Styrelsen
Tvättstugor

 

 

Bostadsrättstilläggsförsäkring

När man äger en bostadsrätt har man ett större ansvar än när man bor i hyresrätt. Detta gäller också försäkringen, där det krävs att det finns hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Du kan annars bli skyldig att ersätta föreningen med ett basbelopp om du orsakar en läcka i exempelvis badrummet.

Vid en brand är konsekvenserna förödande om du inte har en hemförsäkring. Erfarenheter från andra HSB-bostadsrättsföreningar talar sitt tydliga språk. De bostadsrättsinnehavare som inte hade hemförsäkring och vars lägenhet brann upp får själva betala för hotellvistelse och fortsatta årsavgifter förutom den stora ekonomiska förlust det innebär att ersätta sina tillhörigheter. Se också till att du har en fungerande brandvarnar.

Bostadsrättstilläggsförsäkring
Föreningen tog på stämman den 11 maj 2011 ett beslut att teckna  en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring för samliga boende i Brf Hugin genom Länsförsäkringar. Det innebär att den boende ska behålla sin hemförsäkring som gäller för dess lösöre men inte teckna en särskild bostadsrätttilläggsförsäkring.